Internet marketing


Oglašavanje na google tražilici – google adwords

Google je najveća svjetska tražilica i u Hrvatskoj ima udio od preko 90%. Korisnici često u žargonu upotrebljavaju termin “googlati” za pretraživanje pojmova na internetu!

Korisnici na tražilici kao što je Google pretražuju željene pojmove te biraju uglavnom linkove sa prve stranice rezultata koji su izlistani (šire pretrage korisnici obavljaju i na drugoj, trećoj te idućim stranicama rezultata po želji).
Google na prvoj stranici rezultata pretraživanja za određeni pojam obično prikazuje:

na vrhu do 4 najviše plaćena oglasa (stranice koriste Google AdWords oglašavanje)
ispod toga do 10 najbolje rangiranih rezultata bez plaćanja (organski rezultati pretraživanja)
na dnu do 3 plaćena oglasa (stranice koriste Google AdWords oglašavanje)
u desnom stupcu također do 10 plaćenih oglasa (stranice koriste Google AdWords oglašavanje)
Uz to Google prikazuje osim prve stranice rezultata pretraživanja prema potrebi i dodatne stranice pretraživanja na kojima se također prikazuju oglasi i organski rezultati po istom sistemu. Naravno ukoliko oglašivač plati više od konkurencije on će se pojavite bliže prvoj stranici tj. samom njezinom vrhu.

Organski rezultati pretraživanja su izlistaji na tražilici za koje se ne plaća oglašavanje i oni se redaju prema više faktora, među kojima su samo neki: kvaliteta sadržaja, SEO optimizacija, tehnologija izrade web stranica, naziv domene i mnogi drugi faktori. Međutim ponekad je vrlo teško postići visoke organske rezultate u odnosu na konkurenciju pa je Google AdWords plaćeno oglašavanje jedina opcija za bolje pozicioniranje na tražilici. Preporuča se kombinacija tehnika SEO optimizacije i Google AdWords oglašavanja za kvalitetne i brze rezultate.

Korisnici pretražuju ono što ih interesira, a to može biti baš ono što vi nudite. Ako se ne oglašavate, to znači da će potencijalnu priliku za posao ostvariti vaša konkurencija!

Google oglašavanje u praksi

U praksi se pokazalo da korisnici na tražilicama pretražuju željene pojmove te biraju uglavnom linkove sa prve stranice rezultata listanja. To znači da će kliknuti na konkurenciju, umjesto na vaš oglas ukoliko se ne oglašavate. Preduvjet za dobar rezultat u praksi su i kvalitetno napravljene i optimizirane web stranice. Posjetitelj će vam pokloniti često vrlo malo vremena prije nego ode na druge stranice, ukoliko ga odmah ne zainteresirate za akciju!

Plaćeno pozicioniranje – google adwords

Prepustite vaše Google AdWords oglašavanje profesionalcima te uštedite vrijeme i novac! Vaše kampanje bit će kvalitetne, optimizirane i uspješne.
Google AdWords oglašavanje samo je prvi korak prema uspješnom predstavljanju i prodaji vaših proizvoda i usluga! Kvalitetne, informativne i pregledne web stranice preduvjet su uspjeha.
Google AdWords je najučinkovitiji internetski marketing u svijetu, vaš najbolji odabir i put do potencijalnih kupaca koji na Google tražilici pretražuju ono što vi nudite!

Google partner
Zašto plaćati oglase ako ste već prisutni na Google-u?
Bitno je da se prema ključnim riječima iz područja vaših djelatnosti i na vašem području nalazite na prvoj stranici rezultata pretraživanja, eventualno drugoj. U protivnom korisnici koji ciljano pretražuju željene pojmove okrenut će se vašoj konkurenciji koja je bolje pozicionirana, bilo putem organskih rezultata pretrage ili ako koriste Google AdWords sustav.

Kako krenuti u Google AdWords oglašavanje?
Osmisli se i kreiranja AdWords kampanja te se kreiraju oglasi, izaberu se ključni pojmovi za pretraživanje koji opisuju vaše djelatnosti i postavi se proračun. Korisnici pretražuju pojmove i mogu vidjeti vaš oglas te kliknuti na njega. Svaki klik skida određeni iznos od vašeg budžeta.

Da li plaćam pojavljivanje svojih oglasa?
Korisnici pretražuju na Google tražilici željene pojmove i ako su to pojmovi za koje vi plaćate oglašavanje mogu vidjeti i vaš oglas. Plaćate samo ako kliknu na vaš oglas i posjete vaše web stranice.

Koliko sredstava treba uložiti u Google oglašavanje?
Kod nas nemate nikakvih minimalnih uvjeta! Jednostavno izaberete prema svojim mogućnostima iznos i vrijeme za svaku pojedinu uplatu i to je to. Po potrošnji iznosa opet odlučujete o slijedećim uplatama. Za dobar start nakon potrešenih 100+ kn na plaćanje klikova, poklanjamo vam još 400 kn gratis koji će se također utrošiti na plaćanje klikova!

Comments are disabled.