Vizualni identitet – zašto je važan?

Često se susrećemo sa situacijom da poduzetnik koji je otvorio svoju novu tvrtku želi iz početka kreirati njen vizualni identitet, ali vrlo često se dogodi i da korisnik niti nakon nekoliko godina poslovanja i dalje nije to učinio na profesionalnoj (pristojnijoj) razini.

Razlozi za loš vizualni identitet su višestruki, jedan od njih je nedostatak percepcije o važnosti vizualnog identiteta u poslovanju (razmišljanje da ima mali, nebitan učinak i da je samo popratna “oprema” u poslovanju). Često se radi i o tome da vlasnik tvrtke nije spreman uložiti sredstva u kvalitetniju vizualnu prezentaciju zbog toga jer smatra da se to ne isplati ili smatra a priori da bi to iziskivalo velike troškove (krivo jer se to obije o glavu).

Treba znati da je vizualni identitet jedna je od najbitnijih stvari kod marketinga i prezentacije prema potencijalnim kupcima proizvoda i usluga, ali i poslovnim partnerima.

Vizualni identitet tvrtke je i njezino ogledalo, često presudna “sitnica” u sklapanju potencijalnih poslova.

Ukoliko se prisjetimo da sam vizualni identitet obuhvaća npr. logotip tvrtke, memorandum, vizitke (kao najosnovnije elemente), možemo reći da na taj naoko banalan način prezentiramo svoju tvrtku i šaljemo direktnu poruku potencijalnim kupcima i partnerima o tome koliko držimo do sebe i samog posla koji radimo.

Comments are disabled.